Миналия месец, южнокорейският президент Юн Сук Йол  (Yoon Suk Yeol)

...
Миналия месец, южнокорейският президент Юн Сук Йол  (Yoon Suk Yeol)
Коментари Харесай

Япония ще предостави на Samsung $110 млн субсидии за изграждане на местно предприятие

Миналия месец, южнокорейският президент Юн Сук Йол  (Yoon Suk Yeol) се срещна с японския министър председател за първи път от дванадесет години, отбелязвайки наклонността към стопляне на връзките сред страните. Сега се появи информация за готовността на японските управляващи да субсидират построяването на територията на страната на дружество на Samsung за пакетиране на чипове.

Samsung Electronics е най-големият производител наизуст в света и извършва ролята на един от локомотивите на южнокорейската стопанска система, тъй че вниманието на японските управляващи към потребностите на тази корпорация акцентират задълбочеността на процесите, протичащи във връзката сред двете страни. Samsung, която възнамерява да построи първото си оборудване за пакетиране на чипове покрай Токио, може да разчита на дотации до 110 милиона $ от локалните управляващи, заяви Reuters. Корейският колос към този момент има научно-изследователски център в Япония.

Японските управляващи ще могат да покрият до една трета от всички разноски за построяването на новия цех на Samsung. Представители на японското държавно управление споделиха, че към момента не са получени съответни оферти от Samsung и не са взети решения за субсидиране.

Тази седмица също по този начин стана известно, че японският министър председател Фумио Кишида (Fumio Kishida) ще се срещне на следващия ден в Токио с представители на няколко задгранични компании, които имат тежест в полупроводниковата промишленост. Сред участниците в срещата са представители на Intel, IBM, TSMC, Samsung Electronics, както и Micron Technology и Applied Materials. В допълнение, ръководителят на европейската изследователска организация IMEC също ще вземе присъединяване в това събитие. От страната на Япония би трябвало да вземат участие съответните министри и други длъжностни лица. На срещата ще бъде разисквана опцията за разпределяне на дотации на задгранични вложители, които изразят подготвеност да влагат в японската стопанска система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР